Rabarbercupcakes med citronfrosting
publicerat i
Allmänt;
Muffin
125 g smör, rumstempererat
2 dl strösocker
2 ägg
1,5 dl mjölk
4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 rabarberstång skuren i bitar
Rör rumstempererat smör och socker vitt och pösigt. Rör ner äggen ett åt gången. Blanda ner övriga ingredienser och häll smeten i muffinsformar. Lättast att placera formarna i en muffinsplåt. Skär rabarber i bitar och tryck ner lite i varje muffins. Garnera med flagad mandel och pärlsocker. Grädda i 175 grader.
Cream cheesefrosting
90 g mjukt smör
7,5 dl florsocker
(1,5 tsk vaniljsocker)
1,5 msk färskpressad citron
150 g Philadelphiaost
Vispa smör, florsocker och vätska krämigt, tillsätt osten och vispa tills frostingen är glansig. Spritsa på de helt svala cupakesen och dekorera.